Regresyon terapisi

Kişinin yaşamış olduğu her şey zihninde kaydedilir ve saklanır. Bu yaşamda ve geçmiş yaşamlarda. Tüm olumlu ve olumsuz olaylar, bunlara bağlı duygular ve anılar kaydedilir. Bilinçli veya bilinçsiz olarak bu olaylar kişinin bundan sonraki yaşamını etkiler. Özellikle olumsuz duygularımız bedenimizdeki birçok sorunun ve hastalığın kaynağıdır. Regeresyon terapisi ile bu olumsuz duygulara ulaşıp onların farkına varır ve enerjilerini boşaltabiliriz.

Yaşamlarımızın zaman içinde süreklilik arzeden bir akış değil de kesitsel anlardan olduğunu idda eden görüşler de vardır. Bu görüşe göre zaman yoktur, anlar vardır. Bu durumda duygularımız bu anlar olarak bedenin çeşitli yerlerinde depolanmaktadır.

Regresyon, gerileme demektir ve kişiyi olumsuz olarak etkileyen duyguların oluştuğu zamana ve anlara tekrar gitmek demektir. Zamanda geriye gidilerek kişiyi etkileyen yer, olay ve durumlar değerlendirilir. O olaylar bugünkü bakış açısı ile tekrar incelenir. Gerekirse olay olmadan önceye gidilir, (olay özellikle çocukluk döneminde olmuşsa), çocuk bilgilendirilerek olayın etkisi hafifletilir veya kaldırılır.

Tüm benzer duyguları beden aynı yerde biriktirir. Örneğin öfke, kızgınlık, kin, nefret, kırgınlık gibi duygular karın bölgesinde organlarda ve barsak kaslarında birikir. Acılar ve üzüntüler kalp ve akciğer bölgesinde, ifade edilmemiş sözler gırtlak bölgesinde ve tiroid bezinde birikir. Beden duyguları bir yerde tutmaya ve zarar vermesini engellemeye çalışır. Ama birikmiş duygularda kendini değişik şekillerde sorunlar, ağrılar ve hastalıklar olarak belli eder. Kişi bunlardan nasıl kurtulacağını bilmediği için semptomları bastırmak veya onlardan kurtulmak için çeşitli yollar bulur.

Spor aktiviteleri bunlardan biridir. Düzenli ve yoğun spor yapan kişilerin çoğu pek hastalanmaz, bunun sebebi vücutlarında biriken yoğun duygusal enerjiyi spor ile boşaltmalarıdır.

Biz regresyonda da probleme neden olan duyguyu bulduğumuz zaman onu çeşitli şekillerde boşaltırız.

Tüm duygular bedende ifade edilmek ve yaşanmak için üretilir. İfade edilirse birikmez. Regresyonda ifade edilen her duygu boşalır. Bu duygular EFT(Emotional Freedom Tech.), derin nefes teknikleri, gerekiyorsa yastığın yumruklanması, ağlama gibi yöntemlerle boşaltılır. Kalan duygular tekrar kontrol edilir. Daha altta başka destekleyici duyguların olup olmadığına bakılır. Varsa onlar da boşaltılır.

Diğer bir boşalma şekli ağlamaktır. Ağlamakla üzüntü boşaltılır. İçerde birikmiş acılar için ağlamak gerekir. Acı başka türlü akmaz. Ağlamanın yerini başka bir teknik tutmaz. Bu nedenle terapiye gelenlerin ağlamaya hazır olmaları gerekir.

Diğer bir teknik de Yaradanın ışığında, sevgiyle sevgiye dönüştürmektir. Bu durumda duygu boşaltılmadan dönüştürülür. Kişiye ve şartlara göre bu yöntemlerden biri kullanılır.

Regresyon hipnoterapisi geçmişe doğru yapılan bir yolculuktur. Kendi bireysel geçmişimize. Bu, bu yaşamdaki bir an ve anı olabileceği gibi geçmiş yaşamlarımızdan bir anı da olabilir. Bazen geçmiş yaşama gitmek üzere yola çıktığımızda bu yaşamdaki çözülmemiş bir sorun ayak bağı oluyor ve geçmiş yaşamlardan önce onu çözmemiz gerekiyor.

Bazen de kişi hiçbir engelle karşılaşmadan 10-15 dakikada geçmiş yaşama gidebilir. Regresyona başladıktan 10 dakika sonra neredesin diye sorduğumda ,” bir vadide yürüyorum, kuraklık nedeniyle insanlar burayı terk etmişler” diyebiliyor.

Ölüm bir bedenlenmeyi bir sonrakinden ayıran şuursal bir eşikten başka bir şey değildir. Gerçekte zihnimiz ve ruhumuz için ölüm yoktur. Hayatlar arası dönemde de hayatın sürdüğü doğrudur. Bu dünya yaşamlarımız tamamen bittiğinde, hayatımız ışık formunda diğer alemde devam edecektir. O nedenle YUVA diye tariflenen yer öte alemdeki ışıksal yaşam alanımızdır. ...